Kemi
hjælp til ladninger
24. juni 2008 af
mikeh (Slettet)
hej... jeg har en redoxreaktion som jeg er iang med at afstemme.. mangler bare lige det med ladninger for at komme videre..
5 SO_3 ^2- + 2MnO_4^- --> 5 SO_4 ^2- + 2 Mn^2+
jeg har fået ladninger til:
venstre: (5*-2)+(2*-4) = -12
højre: (5*-2) + (2*2) = 6
der er en forskel på 18? så hvis jeg tilføjer 18H+ og 9H2O så passer O'erne ikke
5 SO_3 ^2- + 2MnO_4^- --> 5 SO_4 ^2- + 2 Mn^2+
jeg har fået ladninger til:
venstre: (5*-2)+(2*-4) = -12
højre: (5*-2) + (2*2) = 6
der er en forskel på 18? så hvis jeg tilføjer 18H+ og 9H2O så passer O'erne ikke
Svar #2
24. juni 2008 af mikeh (Slettet)
nice.. det jeg ikke er med på er hvorfor vi tilføjer 6H+? fordi at jeg ikke kan se at ladningsforskellen er 6 mellem højre og venstre
Svar #3
25. juni 2008 af mathon
venstre side:
2 MnO4^(-) har ladningen 2*(-1) = -2
5 SO3^(2-) har ladningen 5*(-2) = - 10
sum: -12
højre side:
2 Mn^(2+) har ladningen 2*(+2) = +4
5 SO4^(2-) har ladningen 5*(-2) = -10
sum: -6
ved at addere 6 H^(+) på venstre side, opnås
ladningen -12 + (+6) = -6
dvs.
samme ladning som på højre side.
...ladningerne skal regnes med fortegn og er ikke en "antalslighed"
2 MnO4^(-) har ladningen 2*(-1) = -2
5 SO3^(2-) har ladningen 5*(-2) = - 10
sum: -12
højre side:
2 Mn^(2+) har ladningen 2*(+2) = +4
5 SO4^(2-) har ladningen 5*(-2) = -10
sum: -6
ved at addere 6 H^(+) på venstre side, opnås
ladningen -12 + (+6) = -6
dvs.
samme ladning som på højre side.
...ladningerne skal regnes med fortegn og er ikke en "antalslighed"
Skriv et svar til: hjælp til ladninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
