Matematik
Lidt hjælp til bevis
24. juni 2008 af
Kudo88 (Slettet)
Hej jeg skal vist at f(x) = 1/x er differentiabel.
I beviset i bogen er der på et tidspunkt denne overgang:
( 1/x-1/xo ) / x-xo = ( ( xo-x ) / x xo) ) / x-xo
Og jeg forstår ikke hvad der er sket her.. Beviset findes i trip 2, side 102-103..
Hurtig hjælp værdsættes
I beviset i bogen er der på et tidspunkt denne overgang:
( 1/x-1/xo ) / x-xo = ( ( xo-x ) / x xo) ) / x-xo
Og jeg forstår ikke hvad der er sket her.. Beviset findes i trip 2, side 102-103..
Hurtig hjælp værdsættes
Svar #1
24. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Tælleren i den første brøk er sat på fælles brøkstreg.
Svar #2
24. juni 2008 af Kudo88 (Slettet)
Jeg er stadig ikke med.. Hvilken regel er brugt i denne overgang??
tak for svaret.
tak for svaret.
Svar #3
24. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
#2: ( 1/x-1/xo ) = 1/x - 1/x_0 = x_0/(x*x_0) - x/(x_0*x) = (x_0-x)/(x*x_0)
Det er en god huskeregel, når man har to brøker, der ser ud som følger og skal sættes på fælles brøkstreg:
1/a+1/b = (a+b)/(ab)
Det er en god huskeregel, når man har to brøker, der ser ud som følger og skal sættes på fælles brøkstreg:
1/a+1/b = (a+b)/(ab)
Skriv et svar til: Lidt hjælp til bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
