Matematik
løs ligning
09. juli 2008 af
persian_life (Slettet)
Hej...
hvordan kan man isolere X her
Cos(90) =(2x-15)/(Kvadratrod(13(x^2+25)
tak på forhånd...
hvordan kan man isolere X her
Cos(90) =(2x-15)/(Kvadratrod(13(x^2+25)
tak på forhånd...
Svar #1
09. juli 2008 af mathon
hvis cos(90) = cos(90°) = 0
0 = (2x-15)/sqrt(13(x^2+25)), hvor sqrt(13(x^2+25))>0
hvoraf
2x-15 = 0
x = 15/2 = 7,5
0 = (2x-15)/sqrt(13(x^2+25)), hvor sqrt(13(x^2+25))>0
hvoraf
2x-15 = 0
x = 15/2 = 7,5
Svar #2
09. juli 2008 af mathon
hvis 90 er radianer
er
cos(90) = -0,448074
hvoraf
-0,448074*sqrt(13(x^2+25)) = (2x-15), hvor
-0,448074*sqrt(13(x^2+25))<0 og dermed (2x-15)<0
dvs.
x<7,5
-0,448074*sqrt(13(x^2+25)) = (2x-15) ligningen kvadreres
og giver
(-0,448074*sqrt(13(x^2+25)))^2 = (2x-15)^2
2,61001(x^2+25) = 4x^2-60x+225
2,61001x^2+65,2502 = 4x^2-60x+225
hvoraf
(4-2,61001)x^2-60x+(225-65,2502) = 0 og x<7,5
1,38999x^2-60x+159,75 = 0 og x<7.5
som er en almindelig 2.gradsligning
er
cos(90) = -0,448074
hvoraf
-0,448074*sqrt(13(x^2+25)) = (2x-15), hvor
-0,448074*sqrt(13(x^2+25))<0 og dermed (2x-15)<0
dvs.
x<7,5
-0,448074*sqrt(13(x^2+25)) = (2x-15) ligningen kvadreres
og giver
(-0,448074*sqrt(13(x^2+25)))^2 = (2x-15)^2
2,61001(x^2+25) = 4x^2-60x+225
2,61001x^2+65,2502 = 4x^2-60x+225
hvoraf
(4-2,61001)x^2-60x+(225-65,2502) = 0 og x<7,5
1,38999x^2-60x+159,75 = 0 og x<7.5
som er en almindelig 2.gradsligning
Skriv et svar til: løs ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
