Matematik

tangenter til cirkel

10. juli 2008 af Diope (Slettet)
Cirkel: x^2+4x+y^2-6y-23=0

Linje: 3x-4y-4=0

Cirklen har 2 tangenter paralle med L, bestem deres ligning. Jeg er gået helt i sort

Jeg har beregnet afstanden fra C til L, ved ikk om jeg ka bruge det?

Mine tanker kredser heletiden omkring at det bare er en forskydning af linjen så den rammer radius fra cirklen, men jeg ka slet ikke omsætte det til praksis.

Help please =(((

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du ved hvilken hældning de to tangenter skal have, hvis man omskriver L til
y=3/4x-1, altså en hældning på 3/4.

Afstanden fra de to tangenter skal være lig med radiussen af cirklen, nu har du lidt af arbejde med. Har ikke regnet opgave, men tror sagtens du kan bruge ovenstående :)

Svar #2
10. juli 2008 af Diope (Slettet)

jeg er bange for jeg har brug for lidt uddybning hvis nogen lyster :-(

Jeg kan sagtens forstå at hældningen er ens, og jeg kan også sagtens regne radius af cirklen. der er bare stadig ingen klokke der ringer, og min bog er ikk til meget hjælp synes jeg

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2008 af ibibib (Slettet)

Du kan gøre som foreslået i #1. Benyt formlen dist(P,l) hvor b er den ukendte.

Du kan også gøre følgende: Bestem en ligning for den linje der er vinkelret på L og som går gennem C. Denne linje skærer cirklen i de to røringspunkter.

Svar #4
10. juli 2008 af Diope (Slettet)

AH!!! tusind tak.. ja jeg ka self benytte a*c=-1 og så lave den vinkelrette linje ned gennem cirklen.. det giver god mening for mig =)

mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388

Skriv et svar til: tangenter til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.