Debat

Hvordan det er at gå i gymnasiet

24. juli 2008 af Gavin12345 (Slettet)
Jeg skal starte i 1.g efter sommerferien på Espergærde Gymnasium og HF. For at være lidt forberedt kunne jeg godt tænke mig at høre hvor mange timer I bruger på lektier om dagen, hvor mange afleveringer I har om ugen samt om I synes det er hårdt at gå i gymnasiet.

Brugbart svar (4)

Svar #1
24. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

Vi har 42 timer om ugen plus 5 timer lektier dagligt. Hvis man sover 8 timer kan du selv regne ud, hvor meget fritid man har :-)

Brugbart svar (2)

Svar #2
24. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

Det var bare en joke :)
Jeg prøvede at være sjov :P

Brugbart svar (2)

Svar #3
24. juli 2008 af missheidi (Slettet)

Nu gik jeg på HF..

Men, jeg var i skole fra 8-16 næsten hver dag.. Derefter brugte jeg mellem 2-5 timer på lektier, alt efter hvor meget der skulle laves..

Vi havde mellem 2-5 afleveringer om ugen..


Og nej, det var ikke hårdt..

Brugbart svar (2)

Svar #4
24. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #5
24. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#4 Du er da til grin :P

#0 Jeg brugte ikke så meget tid på lektier. Det var mere mine afleveringer jeg gjorde noget ud af. Jeg bestræbede mig på, at holde hver enkelt aflevering inden for den tidsgrænse der er til eksamen i de enkelte fag. På 3.år havde jeg mellem 4-7 afleveringer om ugen. Dette var også det hårdeste år for mig med afleveringer.
Du bestemmer selv hvor meget du vil gøre ud af det.

Brugbart svar (3)

Svar #6
24. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Der er flere forskellige måder at gå i gymnasiet på. Vi var nogen, som aldrig lavede vores lektier i folkeskolen. Nogen af os har lavet det om, andre har ikke. Det vil altså sige, at det er muligt at gennemføre gymnasiet uden at lave synderligt mange lektier ved siden af de skriftlige aflevering, som selvfølgelig er nødvendige. Dog er det absolut ikke anbefalelsværdigt, og jeg må blankt erkende, at jeg ikke ved, hvordan folk vil følge/følger med, hvis de ikke læser papirerne fra gang til gang. Men det må de om. For mit eget vedkommende har jeg vel gennemsnitligt lavet en halv times lektier om dagen, hvilket jeg ser som hårdt arbejde - især min folkeskoletid taget i betragtning, men det rettede 1g op på, så det nu bare er blevet en vane. Det er heller ikke ret meget i forhold til de to timer, vi blev varslet, inden vi begyndte. Jeg siger gennemsnitligt, fordi lektiemængden meget afhænger af tiden på året. Nogle dage har man intet for, og andre er det helt uoverkommeligt.

Med hensyn til afleveringer afhænger dette meget af din studieretning. Selv har jeg matematik og samfundsfag på A-niveau, og hvor der i matematik er en aflevering om ugen, er der cirka to om året i samfundsfag. ;) Lækkert fag! :)
Hvis du har valgt nørdlinien med matematik og fysik på A-niveau, tror jeg dog godt, at du kan se frem til en aflevering om ugen i begge fag. De sproglige fag ligger vist på en 3-5 stile om året, men det er svært at sige, da det er opmålt i tid og ikke antal.

Det er hårdt i de perioder, hvor man først får fri halv fire om eftermiddagen og kan se frem imod 2 timers lektier til endnu en lang dag. Men generelt synes jeg ikke, at gymnasiet er synderlig hårdt. Det kommer selvfølgelig også meget an på, hvordan du har det med niveauet. Hvis du har lidt svært ved et par fag, vil de nok være hårde at komme igennem, men det skulle alt sammen være til at komme igennem.

Brugbart svar (2)

Svar #7
24. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg er enig med Sherwood. Især i det sidste. Alle har deres stærke sider og svage sider. Derfor vil de fag du er god til føles rigtig nemme. Personligt læste jeg ikke særlig tit lektier til matematik og fysik fordi jeg synes det er nemt, mens jeg var nødt til det i andre fag for at kunne følge med. Men som sagt tidligere bestemmer du selv hvor du vil have det. Hvis du vil ligge i toppen af alle fag kan det sagtens blive et hårdt arbejde og omvendt.
Men generelt har jeg set mange klare gymnasiet forholdsvis stille og roligt og sluppet afsted med et fint snit i sidste ende, så nyd din tid dér. Det er sgu fedt nok!

Brugbart svar (2)

Svar #8
25. juli 2008 af Dunnar (Slettet)

Jeg var på den gamle reform, og havde 28 timer om ugen (60min lektioner) derudover brugte jeg ca.5timer om ugen på afleveringer og ½-1 time dagligt på lektier

Brugbart svar (2)

Svar #9
25. juli 2008 af BigEyes (Slettet)

#0 Jeg havde omkring 40 lektioner om ugen, og dernæst 2-5 timer lektielæsning incl. opgaveaflevering. Jeg synes selv at 1g var hårdt, fordi jeg er lidt af en perfektionist når det gælder lektielæsning, alt skal læses fra punkt til prikke, og opgaverne skal afleveres så gode som muligt med ingen komma-fejl, og derfor endte det altså med at blive ret hårdt - især når man er sproglig.
Med hensyn til fritid, så er det fuldstændig op til dig. Hvis du vil have meget fritid, så giver du dig bare masser af fritid, MEN så går det udover lektielæsningen og altså dit skoleforløb.

Brugbart svar (2)

Svar #10
25. juli 2008 af BigEyes (Slettet)

#0 Glemte at sige, at det er 40 lektioner x 50 min. pr. lektion

Svar #11
25. juli 2008 af Gavin12345 (Slettet)

# 6. Jeg har valgt samfundsfaglig retning og har hørt at det er den mest overkommelige efterfulgt af sproglinjen og men den naturvidenskabelige som den hårdeste.

Det er også mit indtryk at lærerne skyder over målet når det gælder elevtid. Vi blev varslet mange skriftlige afleveringer før 10. klasse men fik omkring 10 i dansk, 10 i matematik, 5 i engelsk fordelt over hele skoleåret. Det var efter mine folkeskolestandarder meget lavt - en folkeskoletid hvor jeg nærmest følte mig som gymnasieelev i tiden fra syvende til niende.

Men en halv time er jo absolut ingenting.


# 9. Er de 2-5 timer du nævner pr. dag eller pr. uge?

Brugbart svar (2)

Svar #12
25. juli 2008 af Zalam (Slettet)

Jeg havde i gennemsnit (alle 3 år) 35 skemalagte timer på HTX.

Lektier er igen, hvor seriøst du tager det og jeg indrømmer gerne nogen ting blev sprunget lettere over end andre, men gennemsnitligt har jeg vel brugt 1-2 timer om dagen. I perioder kan det dog være langt mere, husker noge "dræber uger" hvor vi havde 5 afleveringer o.lignende.

Men igen er det meget afhængigt at, hvor god du er til at planlægge din egen tid, så du kan få spredt tingene, eller lavet det når du får det for selvom der måske er 2 uger til aflevering, - noget jeg vil anbefale kraftigt, da du klart ved fysikforsøg, kemiforsøg, osv. husker tingene bedre, hvis du bearbejder dem med det samme!

Det bedste råd i forhold til egne erfaringer jeg kan give dig er;

Bliv god til at planlægge din tid! Hvornår laver jeg, hvad?

Kan du mestre den diciplin vil jeg mene du kan gå igennem gymnasiet uden at føle det som total røv, og med et godt resultat! - Desværre lærte jeg selv først at planlægge min tid i 3.g.




Brugbart svar (2)

Svar #13
25. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

#11 Det kan godt være den samfundsfaglige linie er den nemmeste set på arbejdsbyrden, men vi er til gengæld også de dygtigste. I fag som dansk, tysk, fysik, matematik og biologi har jeg altid været lige så dygtig som dem, der havde dem som liniefag. Dette gælder dog flere i min klasse.

Så det er et godt valg med den samfundsfaglige linie!

Svar #14
25. juli 2008 af Gavin12345 (Slettet)

# 13. Jeg brugte også lang tid til at tænke det igennem da jeg altid har vaklet mellem STX og HHX. Jeg vil gærne læse til cand.polit. efter gymnasiet men opdagede så at man efter det almene gymnasie kan tage en HHX-pakke på 1 år hvor de vigtigste begreber gennemgås. Derfor faldt valget på STX. Hvad synes I om det valg?

Brugbart svar (2)

Svar #15
25. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg skal læse det samme, så jeg synes, det er et fint valg. Du behøver sikkert ikke tage det ekstra år. Samfundsfag A (hvis du har det) burde dække en del under økonomi-forløbet. Et forløb som der gøres meget ud grundet I formegentlig har MatA eller i hvert fald muligheden for opgradering.

Svar #16
25. juli 2008 af Gavin12345 (Slettet)

# 15. Jeg har mulighed for at opgradere tysk, engelsk eller matematik til A. Her vil jeg vælge matematik engelsk og tysk i højere grad er fag man kan lære sig selv. Matematiske begreber og udredninger kan nemlig godt være ret komplicerede og uigennemskuelige på dette niveau.

Brugbart svar (2)

Svar #17
25. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

..desuden kræver det matematik A for at kunne læse til cand.polit. Så ellers skulle du have suppleringskurser.

Svar #18
25. juli 2008 af Gavin12345 (Slettet)

# 17. Ja det havde jeg helt glemt...

Brugbart svar (2)

Svar #19
25. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Du har næsten samme linie som mig, kan jeg høre. Samfundsfag på A-niveau vil jeg tro, når du kun har de valgmuligheder. Hvad er dit sidste studieretningsfag?

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

#19 Du er så klog :-)

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.