Fysik

Gay Lussacs 1. lov

05. august 2008 af trice (Slettet)
Jeg har en graf med tryk,p, op ad y-aksen og temperaturen ad x-aksen. grafen skærer x-aksen i det absolutte nulpunkt, altså hvor trykket, p = 0.

Har jeg forstået det rigtigt, at ved det absolutte nulpunkt er trykket ALTID = 0 grader, når trykket er proportional med temperaturen??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, det har du. Bortset fra, at tryk ikke måles i temperaturenheder men i Pa (Pascal). Du kan få samme resultat fra idealgasligningen:

p*V=n*R*T, hvor du isolerer p og herefter indsætter T=0 => p=0Pa.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#1 Du glemte at angive enhed på din temperatur! Tsk tsk ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I know. Jeg overvejede faktisk at rette det men besluttede at lade være med at spamme. :P Jeg er jo ikke professor i spam. :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#3 Det ville næppe være betragtet som spam, men en rettelse. Jeg ser en forskel :) Du burde især have rettet fejlen, når #0 havde lavet en lille fejl i enheder :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Bla bla bla...

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. august 2008 af Dirac (Slettet)

Det er vel ikke helt så simpelt. Tænkt på at idealgasligningen er tiltænkt gasser, og når vi nærmer os det absolutte nulpunkt så bliver gasser til væsker/faste stoffer.

Påstanden om at trykket er nul er nok heller ikke helt korrekt. Gassen som er omdannet til en væske eller et fast stof må påvirke bunden af beholderen med et tryk, P>0 (så længe vi befinder os i et tyngdefelt).

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: En anden detalje er, at trykket heller ikke kan blive lig nul pga. kvantemekaniske egenskaber ved det absolutte nulpunkt, men for dødelige er trykket godt og vel lig nul ved den temperatur. :)


Skriv et svar til: Gay Lussacs 1. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.