Matematik

Udregn funktionstilvæksten Hjælp

12. august 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg kan slet ikke forstå det her, med at finde funktionstilvæksten.

er der en der kan skære det helt ud i pap for mig.

altså

2x^2-x og Xo = 3

så har man:

f(3+h) - f (3)

2(3+h)^2-3+h-2*(3^2)+3     dette er rigtig men hvorfor og hvordan forstår det ikke. det jo som om man gør det samme to gange hvordan kan det være?

håber en kan skære det helt ud i pap for mig. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2008 af ibibib (Slettet)

Der er et par fortegnsfejl

f(3+h) - f (3) =

2·(3+h)² - (3+h) - (2·3² - 3) =

2·(3+h)² - 3 - h - 2·3² + 3 = osv.

Når du beregner funktionstilvæksten ønsker du at beregne forskellen på f(3+h) og f(3). Derfor udregner du f(3+h) og f(3) og trækker dem fra hinanden.


Svar #2
12. august 2008 af kim19 (Slettet)

gør man altid det, tænker hva nu vis der står f(x)=)2x^2-3 og altså ikke x til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, man beregner forskellen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2008 af mathon

en tilvækst er altid en subtraktion:

?værdi = værdiny - værdioprindelig
for en funktion med udgangspunkt i xo

?f(h) = f(xo+h)-f(xo)

?f(h) læses: "funktionstilvæksten ved en ved en forøgelse af x med h"


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2008 af mathon

delta-tegnet fungerer åbenbart ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Hvad giver svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2013 af mathon

               f(x) = 2x2-x                og     xo = 3


funktionstilvæksten er

             Δf(h) = f(xo+h) - f(xo) = 2(xo+h)2 - (xo + h) - (2xo2 - xo ) = 2(xo2 + 2hxo + h2) - xo - h - 2xo2 + xo =
                                                                                            
                                                             2xo2 + 4hxo + 2h2 - xo - h - 2xo2 + xo = (4xo - 1 + 2h)•h


                    Δf(h)
                    ----- = 4xo - 1 + 2h
                       h

 

                Δf(h)
      limes  ----- =  f '(xo)  =  4xo - 1 + 2•0  =  4xo - 1
       h->0      h


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2013 af andr95 (Slettet)

Mange tak :-)

Udregn funktionstilvæksten ?y: f(x) = (2-x)/x og x0 = 3
Gør derefter det samme med x0, hvor x0, er et vilkårligt tal forskelligt fra nul.

Er det noget du kan give lidt hjælp til hvordan man udregner den? Kune være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2013 af mathon

 

                     f(x) = (2-x)/x = (2/x) - 1      x ≠ 0

                     Δf(h) = 2/(xo+h) - 1 - ((2/xo) - 1) = 2/(xo+h) - 1 - (2/xo) + 1 = (2xo - 2(xo+h))/(xo(xo+h)) =

                                                                                             -2/(xo(xo+h)) • h


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2013 af andr95 (Slettet)

DU HAR REDDET MIN DAG, MANGE TAK!!!!


Skriv et svar til: Udregn funktionstilvæksten Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.