Matematik

ligninger, hjæælp!

13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

hej allesammen.
skal lave en opgave i matematik, som jeg ikke forstår, og håber i kan hjælpe (:
 

opgaven lyder således:

I nedenstående skema er angivet ligningen for en linje m. Du skal udfylde skemaets tomme felter, som bla. går ud på at finde en ligning for en linje n, der er parallel med m gennem det givne punkt.

her er så skemaet:

                           ligning for m                                       n parallel med m gennem punktet:         ligning for n

y= ax + b           y-y0 = a(x-x0)         ax+by+c = 0

Y = 2x-7                                                                                                    (1,2)

                                                           2x-3y+1 = 0                                    (3,-1)

                           y-4= - ½ (x-3)                                                                  (3,4)

ved godt det ser en smule forvirrende ud, men håber i kan hjælpe!


Svar #1
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

det med lignign for n er det sidste punkt i skemaet, og der er alle felter tomme, *


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Svar #3
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

hey du karina er min søster, lånte lige hendes bruger for at få lidt hjælp okay?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg forstår ikke skemaet. Er der sket en fejl i din formattering? Prøv at skrive det ind på din computer og upload et billede til www.peecee.dk


Svar #5
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

                        ligning for m                                   n parallel med m gennem punktet:         ligning for n

y= ax + b           y-y0 = a(x-x0)         ax+by+c = 0

Y = 2x-7                                                                                                    (1,2)

                                                           2x-3y+1 = 0                                    (3,-1)

                           y-4= - ½ (x-3)                                                                  (3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Tingene passer ikke ind. Prøv at skrive det ind i excel.


Svar #7
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

er det ikke lidt forståeligt nu?
har prøvet at skrive det ind på com. sys ikke det blive bedre ;/


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: En hjælp kan måske være, at a*c=-1, hvor a og c er hældningskoefficienterne på to ortogonale rette linjer. Prøv og se, om det ikke hjælper dig videre.


Svar #9
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

er ikke helt med ;/
 altså hvis vi tager  y = 2x-7 og skal videre til punkt et ligesom i den første, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Lad os tage det en ting af gangen. Du skal finde ligningen for den linje, der er ortogonal på y=2x-7 og går igennem hvilket punkt?


Svar #11
13. august 2008 af visuu1 (Slettet)

er det hældningkoefficieten?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2008 af mathon

lidt uoverskueligt
men
se
http://peecee.dk/upload/view/126986


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2008 af mathon

eksempel:
y = 2x-7  med hældningskoefficient 2

to ligninger på formen
1) y-y0 = a(x-x0) gennem (1,2) giver y - 2 = 2(x-1)
2)
ax+by+c = 0 gennem (1,2) giver ved bearbejdning af y - 2 = 2(x - 1)

y - 2 = 2x - 2 og
2x - y + 0 = 0 eller blot
2x - y = 0


Svar #14
16. august 2008 af visuu1 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: ligninger, hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.