Matematik

HJÆLP TIL MAT OPGAVE!!

01. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Jeg har fået stillet en opgave, hvori jeg skal finde det mindste overflade areal for en dåse på 33 cl.. NOgle der har nogle kloge idéer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad er formlen for arealet af encylinder. Og for overfladen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2004 af fister (Slettet)

Skal udformningen være en cylinder?
Så kan du sætte en ligning op med overfladearealet som funktion af højde og radius.
Idet du kender volumen har du en anden ligning som du kan bruge.
Vha den afledede kan du bestemme de værdier som giver den mindste overflade mht højde og radius.

En kugleformet dåse kunne også være interessant ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2004 af frodo (Slettet)

er en normal dåse ikke cylinderformet?

Svar #4
01. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Der er ingen krav til hvordan dåsen skal se ud..! Det skal bare være så der findes den løsning hvor der skal bruges mindst materiale..! Mht #2, det var også noget af det vi tænkte på.. Men hvorfor sagde du noget med den afledede..? Skal vi differentiere den funktion vi får? (Hvis du ville skrive den funktion du måske kunne finde frem til ville det være rigtig lækkert..!

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2004 af Dunnar (Slettet)

kuglen er den mest økonomiske embaleringsform (mindst overfladeareal i forhold til volumnet) men den har en del andre ulemper derfor anvendes den som regl ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#0: #5 har ret mht. til overfladearealet; jeg tvivler dog på, at du har lov til at konvertere standardformen af en dåse (cylinder) til en kugle. Tror du ikke, at der menes, at det er ligemeget, hvordan cylinderen ser ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2004 af fister (Slettet)

Cylinderen: A=2*pi*r*h og V=pi*r^2*h
Endefladerne er en cirkel: A=pi*r^2
Samlet A=2*pi*r*(V/(pi*r^2))+2*(pi*r^2)

Min. punkt vha. den afledede (hvis der altså er et min punkt?)
A´(r)=0

Skriv et svar til: HJÆLP TIL MAT OPGAVE!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.