Matematik

Giver største fortjeneste.

21. august 2008 af Anything (Slettet)

Halløj!
Jeg er i gang med denne opgave: 

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne 0(x) ved fremstilling af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved 0(x) = 0,04x^3 - 0,5x^2 + 2,35x + 75, 1 < x <15

Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor p(x) =8 - 0,04x, 1 < x < 15

Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved F(x) = p(x) * x - O(x), 1 <x <15.

Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

Bestem forskriften for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelse af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.


Forskriften for F(x) har jeg regnet mig frem til giver således:
F(x) = p(x) * x - O(x)
F(x) = (8 - 0,4x) * x - (0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5)
F(x) = 8x - 0,4x^2 - 0,04x^3 + 0,5x^2 - 2,35x - 7,5
Og så kan jeg ikke løse det sidste.. En måde man kan løse denne på lommeregner?
Og sidst, men ikke mindst, så ved jeg ikke, hvordan man bestemmer størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste? Hjælp, tak. :)


Svar #1
21. august 2008 af Anything (Slettet)

En der vil hjælpe?


Svar #2
21. august 2008 af Anything (Slettet)

Er der ikke nok en der vil hjælpe?
Det er jo bare et enkelt spørgsmål om, hvordan det løses på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2008 af Isomorphician

"Og sidst, men ikke mindst, så ved jeg ikke, hvordan man bestemmer størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste? Hjælp, tak. :)"...

Du differentierer fortjenestesfunktionen F(x), finder toppunkt og afgør om der er tale om minimum eller maksimum.


Skriv et svar til: Giver største fortjeneste.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.