Kemi

ph værdi

21. august 2008 af line skovgaard (Slettet)
  Hvilke af følgende systemer: a) HSO3-/SO3-2 b) H2PO4-/HPO42- c) HPO42-/PO43- Kan anvendes til at fastholde en PH-værdi på 7?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2008 af mathon

for en vilkårlig puffer er pufferkapaciteten maksimal, når nB/nS = 1
hvorfor
pufferligningen

pH = pKs + log(nB/nS)

giver
pH = pKs

...du skal således finde den syre bland de i a), b) og c) nævnte, hvis pKs ligger tættest på 7.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2008 af mathon

bland --> blandt


Skriv et svar til: ph værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.