Matematik

HASTER! MAT. opgave, som er helt umulig

21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Hej, Nogle der kan hjælpe med denne opgave? er gået helt fast forstår den ikk..

Opagven lyder såleds:

 

Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2; 45% pr år. Et laboratoriumindkøber 7g af stoffet i 2004. Indfør passende betegnelser, og opskriv et

 

matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der

vil være tilbage om et givet antal år.


Svar #1
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Ups, det gik ikke lige så godt prøver lige igen:

opagven lyder:

Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med

2; 45% pr år. Et laboratorium indkøber  matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage om et givet antal år.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg påstår, at følgende gælder:

f(t)=7*0,9755t

Har jeg ret? Hvorfor eller hvorfor ikke?


Svar #3
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Nej det har du ikke :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Skal vi vædde?


Svar #5
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Ja :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvad er dit argument for, at jeg ikke har ret?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

(Jeg har ret)

..Derfor giver det nok også mere mening at tænke over, hvordan jeg kom frem til resultatet..


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Radioaktivitet og mængde af radioaktiv stoffer beskrives ved en aftagende eksponentiel funktion: f(x)=b*ax, hvor a<1

Derfor får Sherwood følgende resultet:

f(t)=7g·(1-0,0245)t=7g·0,9755t


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Daniel!! Du giver hende jo hele 'løsningen'. :P

Hun manglede jo kun den sjove del!


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Sorry Thomas. Men jeg er endelig begyndt i skole igen, så jeg er i hopla :P I øvrigt troede hun jo ikke på dig.


Svar #11
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, okay :)

KAn man egentlig ikke også godt bruge rente formelen? :) altså kn=(k1+x/100)^n?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Mener du:
kn=k0(1±r)n
Men ja, det er også en eksponential funktion, som er enten aftagende eller voksende afhængid af 'r'.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#10 Så i orden. :-)

#11 Du mener vel:

Kn=Ko*(1+r)n

Prøv at sammenligne den med Daniels forklaring.. ;) (Husk at i dette tilfælde er udviklingen aftagende)


Svar #14
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, passende betegnelser? hvad er det lige? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

f(t)=7*0,9755t, hvor f(t) er er mængden af strontium 90 målt i gram og t er tiden efter 2004 målt i år.

Opgave løst. (Eventuelt med en forklaring for ligningen!)


Svar #16
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Jamen er det forkert bare at skrive  f(t)=7g·(1-0,0245)t=7g·0,9755t     som svaret på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kn=kapitalen efter n terminer
K0=startkapitalen
r=renten
n=antal terminer.


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#16 Jo, det er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Normalt hører enheder sig ikke til i matematik men i fysik. I stedet kunne du skrive som jeg har gjort i #15. Men ellers ser #16 fint ud.


Svar #20
21. august 2008 af Super13 (Slettet)

Super :) ej, hvor er i nogle skatter er I..

Hey, lyst til at bruge jeres hjælpsomhed på denne opgave? :)

Angiv for enhver værdi af konstanten

a antallet af løsninger til ligningen

x

2 + ax + 2 = 0.


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.