Kemi

Kemi niv c - turbo- eksamen

22. august 2008 af netmusen (Slettet)

Hej

Jeg er igang med kemi turbo på GSK. Jeg skal om en uge op i kemi c. Det er ikke mit stærke fag. Er der nogen, der ved hvor meget der skal til for at bestå med et 2 tal (6 efter gammel skala). :-)


Min lære vil ikke svare på noget ang. eksamen. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg bedst forsvare mine rapporter eller journaler til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2008 af Romulus (Slettet)

Der skal ikke ret meget til for at bestå, men det er selvfølgelig svært at svare på - da det afhænger af mange faktorer. Du kan læse bekendtgørelse, hvor der står, hvad der forventes for at bestå..

Umiddelbart vil jeg mene, at din lærer har pligt til at bistå med eksamensvejledningen - men samtidig er det et enormt tidspres i forbindelse med turbokurser, at tiden simpelthen ikke tillader det. Nogle lærere er villige til at sætte tid af efter undervisningen, men det er naturligvis forskelligt fra lærer til lærer..


Svar #2
23. august 2008 af netmusen (Slettet)

Jeg har siddet og skrevet det jeg vil sige til eksamen, hvis jeg fx trækker min rapport om "Fældningsreaktioner". Er der en, som vil kigge det igennem og se om, der skal mere med.

Fældningsreaktioner:
• Fremgangs måde til forsøget: Saltene blandes parvis I petriskålen ved at tilsætte en dråbe af hvert af de to salte. Der noteres i et skema, om der dannes bundfald, og i givet fald, hvilken farve bundfaldet har.
• Salt består af metaller og ikke metaller (over trappen)
• Metaller: afgiver elektroner – kaldes oxidation – (natrium) Na ? Na+ + e – (na = lavt om til en ion. Na mangler en e)
• Ikke metaller: optager elektroner – kaldes reduktion – (Chlor) Cl + e- ? Cl-
Cl- betyder chlorion 8 i yderste skal.
• Natrium står i første hovedegruppe => afgiver 1 e => 8 i yderste skal.
• Chlor = ikke metal står i 7 hovedgruppe => modtager en e- => 8 e- i yderste
• Natriumchlorid (NaCl) er et salt. Bindingen kaldes en ionbinding dvs. Na+ og Cl- sætter sig sammen til NaCl.
• Opløsning af AgNO3 hældes ned, i en opløsning NaCl blandes ionerne: Ag+ , No3- , Na+ , Cl-
• Ag+ , Cl- = tungopløselige = kan ikke i større mænger eksistere sammen i en opløsning. = ioner går sammen i et iongitter Ag+(aq) + Cl- (aq) ?AgCl(s)
• Der dannes bundfald (ikke se igennem) af Sølvnitrat (AgNO3) = fældningsreaktion.
• Na+ , No3- = letopløselige = holder sig i opløsningen = stoffet NaNO3
• I forsøget hældte jeg AgNO3 og NaCl sammen. Frem for et simpel reaktionsskema kunne man skrive det med stofformler således:
AgNO3(aq) + NaCl(aq) ?AgCl (s)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af Romulus (Slettet)

Hmmm, nu ved jeg ikke, hvordan eksamen er på c-niveau - men jeg var oppe i b-niveau, og kan da fortælle, hvordan det foregik.

Til alle spørgsmål var tilknyttet et rapportforsøg, som kan skulle gennemgå - mellem en 1/3 og 1/2 af eksamen skulle bruges på at gennemgå dette. Derefter var der noge SKAL-punkter, hvor der var listet begreber eller fænomener indenfor det afgrænsede emne, man absolut skulle gennemgå under eksaminationen. Derefter var der nogle KAN-punkter, hvor der var stof, som man kunne inddrage, og eksaminator/censor muligvis ville spørge ind til, hvis tiden tillod det..


Skriv et svar til: Kemi niv c - turbo- eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.