Matematik

opgave om differentialkvotient

23. august 2008 af kim19 (Slettet)

Vis uden brug af cas at funktionen f(x) = √2x har differentialkvotienten f’(x) = 1/(√2x)

ved at benytte at √2x =√2 √x

Hvordan starter jeg på denne opgave.


Svar #1
23. august 2008 af kim19 (Slettet)

slet ikke nogle der kan hjælpe mig, hvordan jeg viser af kvadratrod 2x har differentialkvotienten f’(x) = 1/(√2x)
 

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2008 af dnadan (Slettet)

Cas = Lommeregneren, benyt heraf lommeregnerens 'derive' funktion.


Svar #3
23. august 2008 af kim19 (Slettet)

jeg må ikke bruge cas jeg skal benytte mig af  reglen √2x =√2 √x
 

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128314


Svar #5
23. august 2008 af kim19 (Slettet)

Mange tak, forstår det nu. havde ikke lige set den omkringning i nævneren igen.


Skriv et svar til: opgave om differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.