Matematik

Differential (matematik)

02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)
http://bigup.peecee.lir.dk/view.php?id=1687

Jeg vil gerne have lidt hjælp til, hvordan denne opgave skal løses.

Jeg skal vel først vinde funktionen for f...

Derefter skal jeg vel bruge: DeltaY = f(x0+h) - f(x0)

Eller hvad...

Mvh. Ole

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2004 af sontas (Slettet)

Ja det er rigtig du skal bare lægge h til (eller trække fra). hvis x0 = 1 og h = 1 så er x0 +h = 2 og x0 = 1 dvs
dy = f(2) - f(1) dvs. du skal aflæse f(2) og f(1) og så sætte de værdier du aflæser in i dy.

Svar #2
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

ok - hvad er dy?

Svar #3
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

nååå DeltaY - min fejl :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du skal ikke nødvendigvis finde en forskrift.
Du kan jo bare aflæse funktionsværdierne! og så bruge din fine formel.

Svar #5
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

Jeg er ikke helt med...
fx. 1) x0 = 1 og h =1
Jeg sætter disse tal ind i min formel og får f(2) og f(1). Dy = f(2) og f(1)?

Eller hvordan?


Svar #6
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

Eller skal jeg bruge "tre-trins reglen"?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

dy?? det er vel mere korrekt at kalde det delta y, idet dy angiver en infitesimal tilvækst for y.

Men: delta y= f(x0+h) - f(x0)=f(2)-f(1)= 1-(-2)=3
Du kan aflæse f(2)=1 og f(1)=-2

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad er tretrinsreglen?

Svar #9
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

Ok - aner bare ik hvordan det skal skrives op...

Jeg skal finde dy... er dy det man kan aflæse, altså f(2)=1 og f(1)=-2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad er det du skal finde. dy eller deltaY? Du skrev at du ikke vidste hvad dy var!

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du skal bestemme deltaY og det er IKKE det samme som dy

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du kan se min udregning i første spg i #7 Du kan jo aflæse de funktionsværdier der indgår i formlen.

Svar #13
02. oktober 2004 af Ole_chr (Slettet)

gik udfra, at dy og deltaY var det samme... men jeg skal finde deltaY, ligesom der står i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

se #7

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. oktober 2004 af jessica # (Slettet)

Frodo PLZ PLZ PLZ jhælp med følgende. så er du flink:

f(x) = 3x + 3

find f(4), f(-2) og f(0).

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

erstat x med hhv 4 -2 og 0

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. oktober 2004 af jessica # (Slettet)

hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

f(4)=3*4+3
generelt
f(a)=3a+3

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Frodo, har du set jessica #s indlæg under "krafter"?

Brugbart svar (0)

Svar #20
02. oktober 2004 af frodo (Slettet)

Hmm.. tænkte nok, dert var noget underligt på spil.. Hun kunne umuligt have fornadret sig siden vores sidste encounter! Men man har da lov at håbe..

Skriv et svar til: Differential (matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.