Matematik

Differentiering

23. august 2008 af Jordbær (Slettet)

Hej,

MR = Marginal revenue

MR = (PQ) d/dQ = Q dP/dQ + P dQ/dQ

Hvordan kommer man til Q dP/dQ + P dQ/dQ? Forholdsvis hvilken regel benyttes her?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2008 af peter lind

Der skal formodentlig på venstre side stå d(PQ)/dQ

Du skal bruge reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
23. august 2008 af Jordbær (Slettet)

can someone show me the way how to come to Q dP/dQ + P dQ/dQ

thx :)


Svar #3
23. august 2008 af Jordbær (Slettet)

tak!

f(Q) = u(Q) * v(Q) = PQ d/dQ

u(Q) = P  ;  u'(Q) = P
v(Q) = Q  ;  v'(Q) = 1

f'(Q) = u'(Q) * v(Q) + u(Q) * v'(Q)
f'(Q) = P * Q d/dQ + P * 1 d/dQ
f'(Q) =  Q dP/dQ + P d/dQ

Hvordan kommer man til ...
--> MR = Q dP/dQ + P dQ/dQ <--

Mange tak på forhånd :)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.