Matematik

Er dette rigtigt? Parameterfremstilling

24. august 2008 af KME89 (Slettet)

Hvordan løser jeg denne opgave?

Opskriv en parameterfremstilling for den linje der går gennem punkterne A(4,6,-8) og B(-3,3,5).

Jeg tror det har noget med (x,y,z)=(x0,y0,z0)+t• (r1,r2,r3) at gøre, men jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge denne formel?

 Er dette rigtig eller?

(x,y,z)=(4,6,-8)+t(-3,3.5)

(4+t-3)^2+(6+t+3)^2+(-8+t+5)^2=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af ibibib (Slettet)

Retningsvektoren for linjen er vektor AB.


Svar #2
24. august 2008 af KME89 (Slettet)

det forstår jeg ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af ibibib (Slettet)

En parameterfremstilling for en linje består af et punkt på linjen og en retningsvektor for linjen. I din formel er (r1,r2,r3) en retningsvektor.

Hvis punkterne A og B ligger på en linje, så er vektoren AB en retningsvektor for linjen.


Svar #4
24. august 2008 af KME89 (Slettet)

dvs det jeg har lavet er forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, du skal bestemme vektoren AB's koordinatsæt. Det er retningsvektoren.

AB = (b1-a1, b2-a2, b3-a3)


Svar #6
24. august 2008 af KME89 (Slettet)

Hehe okay tak ;)


Skriv et svar til: Er dette rigtigt? Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.