Matematik

eksponentiel voksende

24. august 2008 af delidolu (Slettet)

hejsaa

den skulle gerne være nem , men jeg bare blank , :( , håber I kan hjælpe

om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3)=200 og f(5)=800

og jeg skal så bestemme en forskrift for f?

jeg mener dette skal bruges f(x)=b*ax , men hvordan kommer jeg igang , og der er to f(x) i opgaven , hvordan gøres det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=bax

Du har punkterne (3;200) (5;800).

Opstil nu to ligninger med to ubekendte:

800=ba5

200=ba3

Divider dem med hinanden og b'erne vil forsvinde. Herefter kan du beregne a.


Svar #2
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

800=ba5 / 200=ba3 <=> 800=a5/200=a3 HER <=> √800=a/√200=a <=> er det rigtigt så langt ? eller skulle jeg stopper efter HER


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af ibibib (Slettet)

Måske plejer du at benytte formlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2008 af ibibib (Slettet)

hm. Virker ikke mere.


Svar #5
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

deet forstår jeg ikke :)

det en del uden hjælpemidler, så kender ikke til den formel , . men taak for din tid alligevel


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Det virker fint. ;) Men forummet er ikke ret god til at styre layoutet..

#5 Det er også nemmest at løse de to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2008 af Sherwood (Slettet)

(800=ba5)/(200=ba3) <=> 4=a5/a3 <=> 4=a2 <=> 2=a


Svar #8
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

tak :D , nu forstår jeg det , og du bruger potensregneregler og forkorter til sidst .. Ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Nemlig. ;)


Svar #10
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

tusinde tak :D


Skriv et svar til: eksponentiel voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.