Kemi

Titrering af husholdningseddike - eksamens noter

25. august 2008 af netmusen (Slettet)

Er der en, som vil kigge nedstående igennem. Jeg har forsøgt, at skrive ned hvad jeg vil komme ind på, hvis jeg trækker min rapport om Titrering af husholdningseddike til eksamen (Kemi C)

* Beskrivelse af hvordan jeg lavede forsøget.

• Phenolphthalein - viser hvornår vi er ved ækvivalentspunktet dvs. skifter farve. – basisk opløsning (koncen. Af H3O+ er mindre end konc. Af OH-)
• Før ækvivalentspunktet farveløs fordi opløsningen er sur. ( konc. Af H3O+ er større end konc. Af OH-)
• CH3COOH (aq) + NaOH (aq) ? CH3COO (aq) + H2O (l)
• CH3COOH (aq) afgiver en H+ til OH- (aq), da eddikesyre er en svag syre og OH- er en stærk base. Na+(aq) er tilskuer-ion. Derfor vil reaktionsskemaet se således ud:
CH3COOH (aq) + OH-(aq) ? CH3COO- (aq) + H2O(l) da Na+ blot er til stede uden at deltage kemisk reaktivt.
• Natriumhydroxidopløsning (NaOH):
N= 0,10 M* 16 ml = 1,6 mol
C= 0,10 M
V= 16 ml
Den tilsatte stofmængde NaOH er 0,169 mol
Husholdningseddike (CH3COOH):
n= 1,6 mol
m= 60 g/mol * 1,6 mol = 96g
M= 12+3*1+12+16+16+1= 60 g/mol
Der er 96 g eddikesyre i 2 ml eddike. Dvs. i en liter eddike er der 48 g eddikesyre. Dvs. 96*500=48.000:1000= 48 g.
• M % m CH3COOH : m (96g) : 100 = 0,96 : 2 * 100% = 4,8 %
• Dvs. At I mit forsøg stemmer indholdet af eddikesyre nogenlunde overens med hvad producenter skriver, nemlig at der er 5 %


Skriv et svar til: Titrering af husholdningseddike - eksamens noter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.