Matematik

Funktioner

25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

                               

f(x)={   x+1 for x<2 og -½x+4 for x ≥2

a) Tegn grafen for f. (hvordan tegner jeg den ind (har programmerne derive og Graph, hvis det er til nogen hjælp)

b) Bestem f(-1) og f(6).

c) Løs ligningerne f(x) = 2 og f(x) = 4.

d) Bestem monotoniintervaller og nulpunkter for f.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0:

Ad 1: Tegner et koordinatsystem på dit papir og tegner den ind; regn eventuelle støttepunkter ud.

Ad 2: Indsæt -1 og 6 i funktionen.

Ad 3: Sæt f(x)=2 og udregn den værdi af x, hvor det passer. Samme princip for f(x)=4.

Ad 4: Differentier og sæt lig nul for herefter at lave fortegnsvariation.


Svar #2
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

skal lave den i derive eller graph... og jeg kan ikke huske hvad man skal skrive :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: I Graph trykker du på "funktion"-->"Indsæt funktion".


Svar #4
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

ja men hvordan :D?


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeg har lyst til at sige, at du skal bevæge musen op på skriften "funktioner" og derefter trykke på venstre musetast for hernæst at vælge "Indsæt funktion".

Når du har trykket på "Indsæt funktion" skal du udfylde de oplysninger, du har fået opgivet og er påkrævet for at tegne den. Eventuelt kan du læse mere i programmets "Hjælp".

(Første del af dette indlæg er ironisk :-) )


Svar #6
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

hehe kan både tegne alm liniære funktioner, andengradsligninger osv. i både derive og graph... men hvordan man skal skrive den jeg har skrevet ind ved jeg ikke....


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du kan tegne alle de funktioner, du har lyst til ind i Graph; jeg er ikke bekendt med Derive til andet end symbolsk algebra, så der må jeg være dig svar skyldig. Mht. Graph, så er din funktion delt op, så du skal skrive den ind to gange med de passende intervaller.


Svar #8
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

okay men hvordan skriver man dem så seperat? altså hvordan ville du gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Starte med første del og indtegne den i det interval, der er præciseret i #0. Herefter den anden del.


Svar #10
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

hmm kan ikke lave ≥ :( i graph


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Nej, det behøves heller ikke. Du kan omskrive en ulighed til et interval.


Svar #12
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

Kan du ikke sige hvad intervallet er? er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: x<2=]-inf;2[          

x ≥2 = [2;inf[


Svar #14
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

Graph kender ikke ][ under funktioner


Svar #15
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

undskyld mente at -inf virker ikke... har den danske version


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Det er heller ikke en funktion; det er intervallerne, dine funktioner skal defineres i.

#15: Så bare sæt -inf til et meget lille tal og inf til et meget højt.


Svar #17
25. august 2008 af tazz0r (Slettet)

hehe fandt jeg også ud af ;) men tak

hvis du kan eller vil... kan du så ikke give mig svaret på c og d... altså kun hvis du vil eller har tid


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#17: Monotoniforholdene gider jeg ikke lige sidde og regne ud og opgave c skulle være lige til.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.