Matematik

Beregn højden af en trekant.

25. august 2008 af LivTheChamp (Slettet)

Godaften :)

Jeg sidder her med min første afleveringsopgave i det nye skoleår og jeg er gået fuldstændig i stå.

Min opgave lyder; Lav en skitse af en trekant med grundlinje 17 og areal 57 og beregn derefter højden, men hvordan f*nden gør jeg det?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Isomorphician

Husk på at arealet af en trekant er ½*g*h.

Du har arealet og grundlinjen givet, nu mangler du altså kun at isolere h


Svar #2
25. august 2008 af LivTheChamp (Slettet)

Jamen det er lige præcis dér, at jeg er fuldstændig clueless på hvordan man gør..


Svar #3
25. august 2008 af LivTheChamp (Slettet)

Bare ½*g ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af mathon

T = (1/2)*h*g

57 = (1/2)*h*17

17*h = 2*57....... osv.  .....


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

T=½*g*h

h=2T/g

Hvor T=arealet

h=højden

g=grundlinien


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2008 af mathon

...havde hverken set #1, #2 eller #3


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 Du er tilgivet :) Det havde jeg nemlig heller ikke


Svar #8
25. august 2008 af LivTheChamp (Slettet)

kan ikke helt følge at man skal bruge højden i alle de formler, når jeg ikke kender til højden


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det vi har gjort er, at finde i formel hvor arealet, højden og grundlinjen indgår. Så har vi isoleret højden, så vi kun har én ukendt størrelse.


Svar #10
25. august 2008 af LivTheChamp (Slettet)

Må ha' tabt hjernen.. fatter ikke noget som helst lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2008 af mathon

17*h = 2*57 = 114

h = 114/17 = 6,70588 = ca. 6,7

din tegning skal højden således have længden 6,7


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2011 af bilal2100 (Slettet)

hvilken slags trekant er det ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2011 af bilal2100 (Slettet)

Hvilken trekant er det?


Skriv et svar til: Beregn højden af en trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.