Matematik
Vektor regning - 2.008
02. oktober 2004 af
Damon (Slettet)
Jeg skal beregne vinklen mellem vektor a og vektor vektor a-b.
Jeg har udregnet |a-b| og |a| og |b|.
For at kunne udregne vinklen med formlen:
cosv=(a*(a-b))/(|a|*|a-b|)
mangler jeg altså kun skalarproduktet a*(a-b) - hvordan udreger jeg denne?
-
Opgave teksten:
I en orienteret plan er givet en vektor a med længden 3. En vektor b er bestemt ved:
b=(3/2)*a + a-hat
Beregn vinklen mellem vektor a og vektor a-b.
-
Jeg har lagt koordinatsystemet ud af x-aksen så vektor a får koordinaterne: a=(3,0) og derefter udregnet b til (4,5 ;3)
Tak
Jeg har udregnet |a-b| og |a| og |b|.
For at kunne udregne vinklen med formlen:
cosv=(a*(a-b))/(|a|*|a-b|)
mangler jeg altså kun skalarproduktet a*(a-b) - hvordan udreger jeg denne?
-
Opgave teksten:
I en orienteret plan er givet en vektor a med længden 3. En vektor b er bestemt ved:
b=(3/2)*a + a-hat
Beregn vinklen mellem vektor a og vektor a-b.
-
Jeg har lagt koordinatsystemet ud af x-aksen så vektor a får koordinaterne: a=(3,0) og derefter udregnet b til (4,5 ;3)
Tak
Svar #1
02. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
a-hat=(-a2,a1)
b=(1.5a1-a2 , 1.5a2+a1)
a-b=(-0.5a1-a2 , 1.5a2)
Kender du (a1,a2)?
b=(1.5a1-a2 , 1.5a2+a1)
a-b=(-0.5a1-a2 , 1.5a2)
Kender du (a1,a2)?
Svar #2
02. oktober 2004 af Damon (Slettet)
Ja a=(3,0)
Skide tak - lige en formel for a-b's koordinater jeg skulle bruge - den havde jeg glemt.
Tak
Skide tak - lige en formel for a-b's koordinater jeg skulle bruge - den havde jeg glemt.
Tak
Svar #3
02. oktober 2004 af Damon (Slettet)
Fik vinklen til 116,60 grader, hvilket passer med facit postet af Mille i en anden tråd herinde.
Skriv et svar til: Vektor regning - 2.008
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
