Matematik

Dum opgave

25. august 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Hvordan løser jeg de her opgaver?


b) 7 • (x2 + 3)2 = (x2 + 3)3

c) x2 • (x2 + 4) + 3 • (x2 + 4) = 0


d) x2 • (x2 – 1) = 9 • (x2 – 1)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg går ud fra, at du kan sætte en parantes i 2. og i 3. (ellers så, ved parantesen i 3., brug pascals trekant). Efter paranteserne er sæt i deres respektive potenser ganger du parantesen med konstanten. sæt udtrykket lig 0 og løs med hensyn til x
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan bruge nulreglen.


Svar #3
25. august 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Jeg forstår det slet ikke? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg forklarede i #1, hvordan du skal regne den ned til en passende størrelse (du kender vel regnehirakiet, ikk?). #2 gav et løsningsforslag til at finde x


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Ellers så brug bare nulreglen fra starten, da den er rimelig let i disse opgaver (indså jeg ikk fra begyndelsen)


Svar #6
25. august 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Ok, jeg bruger nulreglen, men hvad skal jeg så, når jeg bruger nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

#6 kender du ikk nulreglen??? Hvordan kan i så få sådanne opgaver for?


Svar #8
25. august 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Jeg er kommet ind i en ny klasse. tror de har lært det før. :/ Derfor jeg sidder her og kæmper med det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2008 af juventuz (Slettet)


Svar #10
25. august 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Meget nemt at forstå reglen, er bare svært at løse opgaven synes jeg,.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Jeg ser ikke det indlysende i at benytte nulreglen fra start.

7 • (x2 + 3)2 = (x2 + 3)3

<=>

(x2 + 3)3 / (x2 + 3)2 = 7

<=>

x2 + 3  = 7

<=>

x2 = 4

<=>

x = 2 eller x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Inden sengetid kan jeg da lige for god ordens skyld nævne, at nulreglen kan anvendes i opgave c.

x2 • (x2 + 4) + 3 • (x2 + 4) = 0

<=>

(x2 + 3)(x2 + 4) = 0

<=>

x2 + 3 = 0 eller x2 + 4 = 0

<=>

x = -2i eller x = 2i eller x = -i√3 eller x = i√3

Det ses, at ligningen ikke opfylder nogle reelle talværdier for x.


Skriv et svar til: Dum opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.