Matematik

ligning for tangent i parabels skæring med x-aksen

26. august 2008 af sammylicious (Slettet)

Hejsa...

Hvordan løses denne:

y=-x2+5x-6

Jeg skal finde ligningen for tangenten til parablen med denne ligning, i hvert af skæringspunkterne med x-aksen...

Ps. Den er uden hjælpemidler (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af piper (Slettet)

Der er skæring ved x-aksen når y = 0, så kald det x der opfylder dette x0

Tangentens hældning er så f'(x0)

Hvad er tangentens ligning så nu hvor du har hældning og et punkt, den går igennem?
 


Brugbart svar (3)

Svar #2
26. august 2008 af piper (Slettet)

Det var lidt dumt formuleret. I dette tilfælde vil der være 2 skæringer med x-aksen, men du opstiller bare en ligning for hver skæring.

Du kan finde tangentens hældning ved brug af y' jo og punkterne kender du jo, når du har løst y = 0


Svar #3
26. august 2008 af sammylicious (Slettet)

 Ahh..

så burde de to tangenter blive til  y=x-2  og y=-x+3... korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af piper (Slettet)

Jo, det er rigtigt.


Skriv et svar til: ligning for tangent i parabels skæring med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.