Fysik

en lille opgave (:

26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

heej allesammen,
nogen der er søde at hjælpe mig med denne lille opgave (:

- Synligt lys har frekvenser i intervallet fra 420 THz til 770 THz.

a) Beregn energien af fotoner i lys med frekvensen 420 THz. Hvilken bølgelængde og farve har dette lys.

B) beregn fotonenergien af fotoner i lys med frekvensen 770 THz. Hvilken bølgelængde og farve har dette lys.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at E=hf, hvor h er Plancks konstant. Benyt videre, at for elektromagnetiske bølger i vakuum (lys) er lambda*f=c, hvor c er lysets hastighed.


Svar #2
26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

vil den så hedde:

a) E = h*420 ?  ( hvad skal der stå i h's plads? )


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal lige omregne til SI-enheder først. ;) h er plancks konstant, som du kan slå op på nettet eller i din bog. Den står der nok et eller andet sted. Den hedder noget med 10^-34 Js.


Svar #4
26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

h= 6,63 * 10^-34 J*s
 

- altså så er 420 Thz = 420 * 10^12 hz ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis jeg husker korrekt, jo. :)


Svar #6
26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

okaaay, men hvad så med Hvilken bølgelængde og farve har dette lys.
 


Svar #7
26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

men hov hvad skal enheden være?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Bølgelængden udregnes vha λ*f=c. Farven kan du finde i en tabel, når du har bølgelængden.

#7: Enheden for energi er J eller eV, mens enheden for frekvens er s-1 og bølgelængde er i meter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2008 af mathon

#7

E = h*f = h*(c/λ)

hvoraf

λ = (h*c)/E

enheder:
[h] = J*s
[c] = m/s
[E] = J

[(h*c)/E] = (J*s*m/s)/J = m

[λ] er således m(eter)

 


Svar #10
26. august 2008 af marlene1 (Slettet)

jeeps, siger mange taak for hjælpen (:


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Så lidt. Husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare". Fortsat god aften. :)


Skriv et svar til: en lille opgave (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.