Matematik

Rente og annuitets regning

26. august 2008 af Lydolph (Slettet)

Hej

Sidder her med en emneopgave, og har lidt svært ved lige at fatte hvad de forskellinge ting indenholder og hvor i forskellen er. Altså mellem annuitets regning og rente regning?

Hvordan kan jeg definer begrabet "annuitet"?

På for hånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af mathon

annuitet = konstant ydelse for lån eller ved opsparing hver termin beregnet ud fra den aftalte konstante procentsats


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af mathon

opsparing:

rentesregning over flere år
Kn = Ko(1+r)n
ét beløb hæver rente over flere terminer

hvis beregningen er inden for ét år
benyttes
R = (k*p*d)/36000

indbetaling af flere på hinanden lige store ydelser med en termins mellemrum
opgjort  lige efter sidste indbetaling:
An = y/r*[(1+r)n - 1]


Skriv et svar til: Rente og annuitets regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.