Matematik

Blandede opgaver til MatematikB

26. august 2008 af bentcarl (Slettet)

Ville være meget taknemmelig for hjælp til følgende opgaver. Er sproglig, og har valgt matematik på B. Og jeg er meget sørgelig til matematik!

1) Reducer udtrykket 3(p+q)^2 - 6p(q-p).          Giver det 9p^2+3q^2 ??

2) Bestem løsningen til ligningssystemet

3x + 4y = 10

4x - 3y  = 5

3) Forkort brøken x^2+2x/4x+8

4) REducer 8a^3 *b * a^-2/(2b)^2

5)Undersøg om ½ er løsning til ligningen 8x^3 + 2x^2+x- 3/2 = 0

6) Bestem k, så -2, er rod i polynomiet p(x) = x ^3 +kx^2-3x +6

Mange tak for eventuelle input, og fortsat god aften.

Mvh Matematik rookien :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af peter lind

1. Korrekt

2. Gang første ligning med 3, anden ligning med 4 og træk dem fra hinanden.

3. Du kan for korte 2x i brøken eller har du glemt nogle paranteser ?

4. (2b)^2 = 4b^2

Derefter kan du forkorte 4 i tæller og nævner. for resten brug a^p*a^q = a^(p+q) og b^p/b^q=b^(p-q)

5. sæt ½ ind på x's plads og se om resultatet bliver 0.

6. Sæt -2 ind på x's plads. Dette skal give 0, hvis -2 er rod. Det giver en simpel ligning som du må løse.


Svar #2
27. august 2008 af bentcarl (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Svar #3
27. august 2008 af bentcarl (Slettet)

Er ikke helt sikker på hvad du mener med 3eren dog.

Mvh rookien


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af mathon

du mener formentlig
(x2+2x)/(4x+8) = x(x+2)/(4(x+2)) = x/4


Skriv et svar til: Blandede opgaver til MatematikB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.