Matematik

Matematik (helst hurgtigt)

03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)
Vi vil nu bevise, at en elefant og en myg vejer det samme. Lad e være elefantens vægt og y myggens vægt. Kalder vi så deres samlede vægt for 2s, dvs. e+m = 2s heraf gælder:

e-2s = -m eller e = 2s-m

Mulitipliceres venstresiderne og højresiderne i de to sidste ligninger fås:

e(e-2s) = -m(2s-m)
<=>e^2-2es = m^2-2ms
<=>e^2-2es+s^2 = m^2-2ms+s^2
<=>(e-s)^2 = (m-s)^2
<=>e-s = m-s
<=>e = m

Jeg ved jo at det er umuligt at elefantens og myggens vægt er lig med hinanden. så er der en fejl et sted, men hvor ? HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

du kan da ikke bare sætte de ehr lig hinanden?
e(e-2s) = -m(2s-m)
Det giver jo ingen mening

Svar #2
03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)

Oki, det var også det jeg undrede mig mest over, tak for bekræftelsen

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

jo, e+m = 2s <=> e = 2s-m, så du ganger bare med e på begge sider af ligningen e-2 = -m ;)

Svar #4
03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)

Men man har der gjort det samme, altså Mulitipliceres venstresiderne og højresiderne eller dividere dem med hinanden, i flere bevis i min matematik bog


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

e-2s = -m

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

#1: det kan man da. Det svarer da bare til at man ganger med samme tal på begge sider af lighedstegnet, idet. e = 2s-m

Problemet ligger i dette:

(e-s)^2 = (m-s)^2

Når du ophæver potensen fås:

|e-s|=|m-s|

Og det er da klart at en mygs vægt minus det halve af en elefant og en mygs vægt er negativt!
Du får:
e-s=-(m-s) når du ophæver numerisktegnet!

Der går det galt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

ja ok :)

Svar #8
03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)

Ahhh, MANGE TAK :D

Svar #9
03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)

#6

"Og det er da klart at en mygs vægt minus det halve af en elefant og en mygs vægt er negativt!
Du får:
e-s=-(m-s) når du ophæver numerisktegnet!"

Jeg har tænkt noget over svaret, der dog en ting jeg ikke helt forstår, s er jo lig med myggens og elefantens vægt, derfor er det vel forkert at sige at:

"Og det er da klart at en mygs vægt minus det halve af en elefant og en mygs vægt er negativt"

Eller er jeg forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2004 af frodo (Slettet)

2s=myggens og elefantens vægt!
så er s vel det halve..

Og når du har numerisk om noget negativt, så skal du sætte minus foran når du op hæver det.

Hvis du stadig ikke forstår at en mygs vægt MINUS det halve af enelefants og en mygs samlede vægt er negativt, så lad mig illustrere et:
en myg vejer vel et gram
en elefant et ton =10^6g
1g-½(10^6g+1g)=-499999.5g

Svar #11
03. oktober 2004 af 2835 (Slettet)

OKay, jeg er med, mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2006 af hils_kongen (Slettet)

Der er atter en fejl, som er meget fældende for beviset, som de fleste overser.

De har brugt regnereglerne korrekt, så at fælde dem ved at gå ud fra at en myg vejer mindre end en elefant. Man har jo ikke undersøgt alle myg i hele verden, og blot der er én svane der er sort, så gælder det ikke ( sammenligning).

here it comes:

(e-s)^2 = (m-s)^2
<=>e-s = m-s

Det er ikke korrekt brug af regnereglen da man ikke kan sætte den <=> fordi man ikke kan gå begge veje. det er faktisk kun et => man kan sætte.

Grunden til dette er at der er 2 løsninger.

Lad mig illustrere:
4^2 = 16
(-4)^2= 16

så når man tager kvadratroden går det den anden vej og der vil være 2 løsninger. derfor kan man ikke skrive <=> uden at skrive begge løsninger, og i dette myg-elefant eksempel er der kun skrevet ét.

Skriv et svar til: Matematik (helst hurgtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.