Matematik

Definitions- og værdimængde

27. august 2008 af hebugi (Slettet)

Hej alle!

Jeg ville bliver super glad, hvis der var nogle, der ville hjælpe mig med denne opgave:

Angiv definitionsmængde og værdimængde for funktionen f:

f(x) = -x^2 +3x+5

- Jeg har prøvet, men kan slet ikke finde ud af, hvad det er jeg skal gøre...

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af peter lind

Hvis der ikker er nogle begrænsninger som for eks division med 0 eller logarimen af  en variabel kun kan beregnes for positive tal er definitionsmaængden  alle reelle tal.

Du bliver nød til at finde toppunktet for at finde værdimængden. Tegn eventuel en graf.


Svar #2
27. august 2008 af hebugi (Slettet)

toppunktet? :S

Jeg er virkelig ikke klog på sådan noget her... Hvordan kan jeg tegne en graf ud fra disse oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

1)  f(x) = ax2 + bx + c med toppunkt

(-(b/(2a)),-(d/(4a))

2)  grafen for f(x) = -x^2 +3x+5
er en grennedadvendende parabel
da

a<0


Skriv et svar til: Definitions- og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.