Matematik

stykkevis lineære funktion

28. august 2008 af julie_girly (Slettet)

Hvis jeg skal lave den stykkevis lineære funktion f.

på baggrund af disse oplysninger:

firmaet forlanger et startgebyr på 350 kr.

hvis der blev kørt mellem 0 og 100 km., skulle der betales 4 kr. pr. km.

hvis der blev kørt over 100 km., skulle der betales 400 kr. for de første 100 km. og 3 kr. for hver km. over 100 km.

Jeg ved godt den første stykkevis lineære funktion kommer til at hedde:

350+4x for 0 < x < 100

men hvad med den anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Isomorphician

Du skal finde forskriften for den linje der har hældningskoefficienten 3, og går gennem punktet (100, f(100)), i intervallet 100 < x < oo


Svar #2
28. august 2008 af julie_girly (Slettet)

uha hvordan søren skal jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af Isomorphician

Start med at finde f(100).

f(100) = 4(100) + 350 = 750.

Nu har du punktet (100, f(100) = (100, 750).

Nu skal du så finde den linje der går gennem (100, 750) og har hældningskoefficienten 3.

Du har nu x, y og a i linjens ligning y = ax + b:

750 = 3(100) + b

b = 450.

Dermed er forskriften for linjen i intervallet 100 < x < oo:

y = 3x + 450


Svar #4
28. august 2008 af julie_girly (Slettet)

mange tak


Svar #5
28. august 2008 af julie_girly (Slettet)

men den første jeg selv havde regnet ud var rigtig ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2008 af Isomorphician

Det satser jeg på


Skriv et svar til: stykkevis lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.