Fysik
hvordan er v= kvrod af (my/F) opstået?
03. oktober 2004 af
Lena (Slettet)
hejsa, undskyld den lidt syrede overskrift.
Jeg er i gang med en rapport, hvor jeg skal finde k i formlen v = k * my^a * F^b, Jeg har fundet ud af hvad a og b og k skal være, og hvordan formlen for beregning af hastigheder ud fra my og F rigtig skal være. (se overskrift). Men jeg mangler bare at vise den teoreiske værdi for k. Jeg ved at den vil blive 1, men jeg har aldrig fået noget bevis på hvordan den formel er opstået, så jeg ved ikke rigtig hvorfor formlen skal hedde det.
Nogen der kan hjælpe mig?
Hilsen Lena
Jeg er i gang med en rapport, hvor jeg skal finde k i formlen v = k * my^a * F^b, Jeg har fundet ud af hvad a og b og k skal være, og hvordan formlen for beregning af hastigheder ud fra my og F rigtig skal være. (se overskrift). Men jeg mangler bare at vise den teoreiske værdi for k. Jeg ved at den vil blive 1, men jeg har aldrig fået noget bevis på hvordan den formel er opstået, så jeg ved ikke rigtig hvorfor formlen skal hedde det.
Nogen der kan hjælpe mig?
Hilsen Lena
Svar #1
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
Svært at svare på, når man slet ikke ved hvad du laver.
hvad er a og b?
hvad er a og b?
Svar #2
03. oktober 2004 af Lena (Slettet)
a er -0,5 og b er 0,5. Altså vil formlen hedde
v = k * kvrod af (F/my)
Jeg skal bare vise at k er 1.
.oO(hmm... har vidst kommet til at bytte om på F og my i overskriften...)
v = k * kvrod af (F/my)
Jeg skal bare vise at k er 1.
.oO(hmm... har vidst kommet til at bytte om på F og my i overskriften...)
Svar #3
03. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
der må da være noget du kan beregne k udfra. Du kan vist ikke vise k=1 ud fra det du har skrevet her
Det er ses jo, at,
v = k * my^-0,5 * F^0,5 =
v = k * (1/kvrd(my)) * kvrd(F)
v = k * kvrd(F)/kvrd(my)
v = k * kvrd(F/my)
Det er ses jo, at,
v = k * my^-0,5 * F^0,5 =
v = k * (1/kvrd(my)) * kvrd(F)
v = k * kvrd(F)/kvrd(my)
v = k * kvrd(F/my)
Skriv et svar til: hvordan er v= kvrod af (my/F) opstået?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
