Fysik

er mine beregninger korrekte?

29. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

OPGAVERNE:

En families elforbrug er 7900 kWh om året. 

1. Angiv energien i joule idet du bruger dekadiske præfikser.

2. Hvor stor effekt omsættes i middel over året i familiens hjem?

3. Hvis ca. 1 million danske familier har det samme årlige energiforbrug, hvor stort er så Danmarks årlige energiforbrug idet du bruger dekadiske præfikser?

4. Hvilken effektomsætning svarer det til?

5. Et kraftværk yder ca. 500 MW. Hvor mange kraftværker har Danmark brug for ?
 

SVARENE:

1)
7900 kWh = 7900 kWh*3.600.000 J = 28.440.000.000 J = 2,844*10^10 J

2)
28.440.000.000 J/31.536.000 s = 901,826484 W

3)
28.440.000.000 J*1.000.000 = 2,844*10^16 J

4)
28.440.000.000.000.000 J/31.536.000 s = 901.826.484 W

5)
En families effekt: 901,826484 W = 901,826484 W/1000 W = 0,901826484 kW

5,5 millioner mennesker bruger: 0,901826484 kW*5,5*10^6/1000 W = 4.960.045,66 kW

Danmark har brug for: 5*10^6 kW/5*10^5 kW = 10 kraftværker
 


Skriv et svar til: er mine beregninger korrekte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.