Kemi

en svære en

30. august 2008 af rona-2 (Slettet)

God morgen.

her kommer en svære opgave, der irreterer mig lidt, håber der nogen der vil hjælpe mig med den.

opgaven går ud på:

Der afvejes 1,88 g kaliumcarbonat, duhydrat, som opæøses i demi vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demi van og omrystes. 

a) Først skal vi beregn de aktuelle konc.  af K^(+) og CO3^(2-) i den fremstillede opløsning. 

Der udtages nu med pipette 5,0 mL af opløsningen, som overføres til en 100 mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med demi vand og omrystes.

b) Derefter skal vi beregne den aktuelle konc. af K^(+) og CO3^(2-) i den fortyndede opløsning.

Den fortyndede opløsning blandes med 200 mL 0,0063 M Lithiumcarbonat.

c) Til sidst skal vi beregne de aktuelle koncentraioner af Li^(+),  K^(+) og CO3^(2-) i blandingen.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af mathon

M(K2CO3*2H2O) = 174,23 g/mol

n(K2CO3*2H2O) = (1,88 g)/(174,23 g/mol) = 0,01079 mol

K2CO3*2H2O et let opløseligt
hvorfor

K2CO3*2H2O(s) -->  2K+(aq) + CO32-(aq) + H2O(l), hvoraf kan læses

1 mol K2CO3 ækvivalerer 2 mol K+(aq)  hvoraf
 0,01079 mol K2CO3 ækvivalerer 2* (0,01079 mol) K+(aq) og 0,01079 mol CO32- (aq)
0,01079 mol K2CO3 ækvivalerer 0,02158 mol K+(aq) og 0,01079 mol CO32- (aq)
n(K+(aq)) = 0,02158 mol
n(CO32-(aq)) = 0,01079 mol

a)
c(K+(aq)) = (0,02158 mol)/(0,05 L) = 0,431613 mol/L = 0,431613 M

c(CO32- (aq)) = (0,01079 mol)/(0,05 L) = 0,215807 mol/L = 0,215807 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af mathon

b)

af stamopløsningen udtages 5 mL 
indeholdende
1) n(K+(aq)) = V*c = (5 mL)*(0,431613 mmol/mL) = 2,15807 mmol
2) n(CO32- (aq)) = V*c = (5 mL)*(0,215807 mmol/mL) = 1,079033 mmol


i fællesvolumenet 100 mL

c(K+(aq)) = (2,15807 mmol )/(100 mL) = 0,021581 mmol/mL = 0,021581 mol/L = 0,021581 M
eller kortere
c(K+(aq)) = (1/20)*(0,431613 M) = 0,021581 mol/L
 

c(CO32- (aq)) = (1,079033 mmol)/(100 mL) = 0,01079033 mmol/mL = 0,01079033 mol/L = 0,01079033 M
eller kortere
c(CO32- (aq)) = (1/20)*( 0,215807 M) =0,01079033 mol/L
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2008 af mathon

c)

efter yderligere tilsætning af 200 mL Li2CO3
haves et fællesvolumen på 300 mL

indeholdende

1) n(Li+(aq)) = 2*(200 mL)*(0,0063 mmol/mL) = 2,52 mmol
2) n(K+(aq)) = 2,15807 mmol
3) n(CO32- (aq)) = (200 mL)*(0,0063 mmol/mL) + 1,079033 mmol =
2,33903 mmol


hvoraf

c(Li+(aq)) = (2,52 mmol)/(300 mL) = 0,0084 mmol/mL = 0,0084 mol/L = 0,0084 M = 8,4 mM

c(K+(aq)) = (2,15807 mmol)/(300 mL) = 0,007194 mmol/mL = 0,007194 mol/L = 0,007194 M = 7,194 mM

c(CO32- (aq)) = (2,33903 mmol)/(300 mL) = 0,007797 mmol/mL = 0,007797 mol/L = 0,007797 M = 7,797 mM


 


Svar #4
30. august 2008 af rona-2 (Slettet)

nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2008 af mathon

...har du ikke læst de 3 svar?


Svar #6
30. august 2008 af rona-2 (Slettet)

thanks for helping:)


Svar #7
30. august 2008 af rona-2 (Slettet)

i understand it now, tanx alot for helping once again:P


Skriv et svar til: en svære en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.