Matematik

Faktorisering af ligning

30. august 2008 af The Magpie (Slettet)

Hej alle. Jeg har et lille spørgsmål.

Jeg har fået stillet opgaven: Løs ved faktorisering ligningen: 2x^2-3x=0

Jeg har forsøgt at bruge factor-funktionen på min TI-89 og der fik jeg x*(2x-3)=0

Mit spørgsmål er så - hvordan finder jeg, ud fra faktoriseringen, ligningens løsning?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af Isomorphician

Du skal bruge nulreglen, der siger at hvis a*b = 0, er enten a = 0 eller b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af mathon

x*(2x-3) =  2x(x-(3/2)) = 0


Svar #3
30. august 2008 af The Magpie (Slettet)

Tak til jer begge! :)


Skriv et svar til: Faktorisering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.