Fysik

El lære

30. august 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Hej har et spørgsmål ang. noget el lære.

Hvis man har et apperat med en effekt P på f.eks. 500W, hvordan finder man så ud af om man kan bruge 230 v eller om man skal bruge måske 400 V?

Har prøvet med formlen: P=U*I, men kan ikke lige komme frem til noget brugbart, nok fordi jeg ikke helt forstår det. Håber der er en der kan hjælp.

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af mathon

sædvanligvis er der på apparatets
brugeroplysningsmærkat angivet,
hvilken spænding apparatet er beregnet til og der kun må tilsluttes.

Nu er resistans i forbindelse med vekselspænding et vidt begreb, da denne
varierer fra start til brug
men ,
generelt kan siges,
at
 

P = U*I

P*R = U*(I*R) = U2
hvoraf

U = √(PR)


Skriv et svar til: El lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.