Matematik

matematik blækregning

31. august 2008 af Racmuzzen (Slettet)

hej :o)
jeg sidder og skal aflevere en matematik blækregning på tirsdag.

Jeg har lavet de meste men er i tvivl om nogen opgaver, så tænkte om nogen kunne hjælpe.

det handler om blækrengningen FSA maj-junni 2004

opg) 4.5 =  Funktionsforskriften for antallet af ark A6-papir, et givet A-format kan opdeles i, er:

y= 26 / 2x ( skal siges de er stillet op som en brøk, kunne bare ikke skrive den sådan )

#  - forklar sammenhængen mellem funktionsforskriften og tallene i tabellen.

4.6 = for A-formaterne gælder at: b/l = 1/2 • l/b  - b er bredde og l er længde.

= vis at forholdet mellem bredde og længde er a / √2.

- håber nogen kan hjælpe mig.

#. tabellen er jeg ikke sikker på er rigtig men har fået den til det her :

                                    A0 - A1 - A2 - A3 - A4 - A5 - A6

antal ark a6-papir    61   32   16    8       4      2      1


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2008 af peter lind

4.5 Se på y er for x=0 og se på hvad der sker hvis du forøger x med 1.

4.6 Erstat b/l med a / √2 og konstater at det giver en identitet. Du lan også sætte b/l=x og løse den dermed fremkomne ligning.


Svar #2
31. august 2008 af Racmuzzen (Slettet)

mange tak.

så det vil sige, jeg skal i 4.5 bare skal skrive det? :)


Svar #3
02. september 2008 af Racmuzzen (Slettet)

nogen som kan hjælpe med 4.6?
denne opgave kan jeg virkelig ikke forstår?

på forhånd tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2008 af peter lind

sæt x=l/b. Der står så 1/x=½x <-> x^2=2


Skriv et svar til: matematik blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.