Matematik

bestem 2. polynomium ud fra rødder.

31. august 2008 af sammylicious (Slettet)

Hej.

jeg har rødderne x1=2 og x2=3.

og jeg skal bestemme,  uden hjælpemidler, 2. polynomiet... 

Hvordan kan jeg det når jeg ikke har et punkt også? efter jeg har faktoriseret det, kan jeg jo ikke finde a:

f(x)=a*(x-2)(x-3)

hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

må så angives

f(x) = ax2 - 5ax + 6a


Skriv et svar til: bestem 2. polynomium ud fra rødder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.