Matematik

Bestemt integrale -Areal

01. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Areal under f(x) -Rigtigt?

f(x)= -0,003125x^2+15
F(x) = -1/190x^3+15x


Areal -40-10:

A =
-10^3/190 + 150 - (-40)^3/190 + 15*(-40)


A = -118,42
-Bestemt ikke rigtigt?!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2003 af Lurch (Slettet)

din stamfunktion F(x) er forkert

F(x)=(-1/960)*x^3+15x

Svar #2
01. april 2003 af SP anonym (Slettet)

prøv i øvrigt
http://www.quickmath.com/www02/pages/modules/calculus/index.shtml

Svar #3
01. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak, en parentes kan give en verden til foreskel.

Svar #4
01. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvad er der nu galt?!?
Jeg får et areal på -792,105 i stedet. -Ikke meget bedre.

( (-1/190) * 10^3 + 15*10 ) -
( (-1/190) * (-40)^3 + 15*(-40)
= -792,105?!?

-Jeg hader ligninger der ikke vil som jeg vil!

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2003 af Lurch (Slettet)

prøv lige at kigge på din stamfunktion igen....... du bruger den samme som før, som jo avr forkert. DEn korrekte er som skrevet ovenfor
F(x)=(-1/960)*x^3+15x

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2003 af Lurch (Slettet)

resultatet er for øvrigt 3075/8, eller 384,375! Så har du noget at sammenligne med....:D

Svar #7
02. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Av ja, det er jo det samme tal jeg bruger igen, jeg havde ikke set forskellen, noget med et ni-tal var hvad jeg registrede. Jeg er så god til at overse. Danke..

Skriv et svar til: Bestemt integrale -Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.