Matematik

hjælp til en opgave.

01. september 2008 af CarmenD (Slettet)

i en lavprisbutik koster 27 kg havregryn 6 kr mindre end 3 kg kaffe, og 0,9 kg kaffe koster 18 kr mere end 4 kg havregryn.

hvad koster 1 kg kaffe, og hvad koster 1 kg gryn?

nogen der kan hjælpe mig er totalt væk ?

på forhånd tak. (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

1 kg kaffe koster x kr

1 kg havregryn koster y kr

27 kg gryn kst 27*y
3 kg kaffe kst 3*x
hvis vi trækker 6 kr fra  kaffe-beløbet har vi gryn-beløbet

3x - 6  =  27y eller
3x - 27y = 6, som divideret med 3 giver (nemmere)

I: x - 9y = 2

0,9 kg kaffe koster 0,9*x
4 kg gryn koster 4*y
hvis vi trækker 18 kr fra kaffe-beløbet har vi gryn-beløbet

0,9x - 18 = 4y eller
II:  0,9x - 4y = 18

to ligninger med to ubekendte....


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

27x=-6*3y

0.9y=18+4x

løs ligningssystemet (ville tro, at det er sådan, det skal skrives)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

For langsom :-(

#0

både #1 og #2 kan bruges. Vi har bare byttet om på x og y


Skriv et svar til: hjælp til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.