Matematik

Eksponentiel ligning

02. september 2008 af shafh (Slettet)

Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med dette basale og enkle spørgsmål:

Er dette en eksponentiel ligning, og hvorfor?

s(t)=a*t*v_0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Er der nogen eksponentialer i?


Svar #2
02. september 2008 af shafh (Slettet)

Ehm. Det er der måske ikke...

Har bare fået følgende opgave:

En stålkugle ruller med konstant acceleration ned af et skråplan. Tabellen nedenfor giver sammehørende værdier af tiden t og positionen s for stålkuglen.

Beregn accelerationen a, begyndelsesfarten v_0, og begyndelsesstedet s_0.

Og så er der en tabel, hvis data ligner et sammenhænge der ikke er linært.

Samtidig ved jeg at stedfunktionen for en Jævn voksende bevægelse er:

v=a*t+v_0


Svar #3
02. september 2008 af shafh (Slettet)

Ups nu når jeg ser hvad jeg har skrevet før (i tråden), kan jeg se jeg har skrevet formlen forkert. Formlen i #2 er rigtig


Svar #4
02. september 2008 af shafh (Slettet)

Hov den er lineær. Ahh sorry ulejligheden. Er lidt forviret. Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, det skyldes, at stedfunktionen er integralet af den funktion, du har skrevet. Altså: s(t)=∫v(t)

s(t)=s0+v0t+½at2

Denne giver en ikke linær sammenhæng, som du søger. :)


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.