Matematik

Hjælp til opgave med tangent

02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg har fået denne opgave:

Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hændningskofficienten -2, og funktionen g er bestemt ved g(x) = √f(x)+1   (det hele står under kvadratrodtegnet) Angiv en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2))

En der kan hjælpe mig med denne opgave ?


Svar #1
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Er der slet ikke en der kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af peter lind

Du kender f(2) og f'(2). Heraf findes g(2) . Find g'(x) udtrykt ved f og f'.  Heraf kan du finde g'(2). Den søgte tangent er en linie, der går gennem (2,g(2)) og har hældningen g'(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af mathon

g'(x) = f '(x)/(2√(f(x) + 1))

g'(2) = (-2)/(2√(3 + 1)) = -(1/2)


Svar #4
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Altså 

g'(2) = (-2)/(2√(3 + 1)) = -(1/2)

så -0,5 er a og så skal jeg finde tangent ligningen ikke?


Svar #5
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Undskyld men er stadig ikke helt med, håber i vil skære det lidt mere ud i pap.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af mathon

tangentligning i (2,g(2))

y - g(2) = -(1/2)(x-2)


Svar #7
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvad er g(2) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2008 af mathon

g(2) = √(f(2)+1)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.