Matematik

Reducer og fx

02. september 2008 af KME89 (Slettet)

Hvordan reducer jeg dette stykke.

(5/6)x-(2/3)y-(1/3)X+(1/6)y

Og hvordan skal jeg bestemme f'(4), når f(x)=3√x

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Find en fællesnævner.

Benyt, at hvis f(x)=k*g(x) => f'(x)=k*g'(x).


Svar #2
02. september 2008 af KME89 (Slettet)

gir det så -1/6y+x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af mathon

(5/6)x-(4/6)y-(2/6)x+(1/6)y = (3/6)x - (3/6)y = (1/2)x -(1/2)y = (1/2)(x-y)



Skriv et svar til: Reducer og fx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.