Matematik

Haster højde

03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har aldrig haft en opgave af denne slags før, så hvis en kan hjælpe mig lidt på vej og forklare mig, fremgangsmåden til udregningen, ville det være mig yderst behjælpeligt.


OPGAVEN:
(trekant)ABC har vinkelspidserne A(1,3), B(6,9), C(9,1). Bestem en ligning for hver af trekantens højder.


BEREGNINGER:
Nu har jeg tegnet trekanten og målt siderne
IABI = 4 , IBCI = 4,4 , ICAI = 4,2
og så har jeg tegnet højderne på de tre. dvs. den højde som går fra punkt A hedder a på siden BC ikke sandt?
Jeg kan også udfra tegningen beregne at
lal=3,4 , lbl=3,6 , lcl=3,7


SPØRGSMÅL:
Hvordan kommer jeg så videre herfra og beregner ligningerne for højderne?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

har du efterprøvet
anvisningen i #2
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=567767

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af peter lind

Jeg tvivler på at det er meningen du skal tegne og måle dig frem til resultatet selvom det er en mulighed.  Vektor AB vil være en normalvektor til højden fra C. Du har altså et punkt på højden nemlig C og en normalvektor. Det giver tilstrækkelig mulighed for at finde højdens ligning. Det er iøvrigt også nemmere end at måle sig frem. De andre højder findes på tilsvarende måde.


Svar #3
03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Mathon - Dem forstod jeg ikke, da jeg ikke ved, hvordan jeg finder hældningen?

peter lind - okay.men hvordan beregner jeg, at AB (=4) er normalvektor til C? eller betyder det, at højden på c ér 4?


Svar #4
03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

nogen som ved det?


Svar #5
03. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Slet ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2008 af peter lind

Vektor AB er vektoren (6-1, 9-3) = (5,6). Du bergner ikke at AB er normalvektor til højden fra C. Det er den simpelthen, og det skyldes at AB er vinkeltret på højden fra C. 


Skriv et svar til: Haster højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.