Matematik

integration ved substitution.

03. september 2008 af Nørden12345 (Slettet)

Hej,. jeg bestemmer følgenede ubesteme integraler vha. integration ved substitution.

(2x+3)^7 dx

svaret bliver (2x+3)^8 /16

jeg kan se at jeg har løst opgaven rigtigt. spørgsmålet i bogen er så: Gør rede for, hvorfor ovenstående måde, at bestemme integraler på kaldes lineær substitution


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

fordi du sætter

t = 2x+3, hvor 2x + 3 et et lineært udtryk, som substitueres


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af jokerkelds (Slettet)

Hvordan kommer du frem til svaret hurtig hjælp please?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. september 2008 af mathon

t = 2x+3 og dermed 2dx = dt

∫(2x+3)7dx = ½∫(2x+3)72dx = ½∫t7dt = (1/2)(1/8)*t8 + k = (1/16)t8 + k = (1/16)(2x+3)8 + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af tikki (Slettet)

Tak til jer alle, jeg havde det samme problem, så søgt jeg på google og fandt jeres svar :) tak endnu en gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2009 af Uracil (Slettet)

t = 2x+3 og dermed 2dx = dt

∫(2x+3)7dx = ½∫(2x+3)72dx = ½∫t7dt = (1/2)(1/8)*t8 + k = (1/16)t8 + k = (1/16)(2x+3)8 + k

Hvorfor gange igennem med 1/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2009 af mathon

...skrevet lidt anderledes:

t = 2x+3 og dermed dx = (1/2)dt

∫(2x+3)7dx = ∫ t7(½dt) = (1/2)*∫ t7dt = (1/2)*((1/8)*t8) + k = (1/16)t8 + k = (1/16)(2x+3)8 + k


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2009 af tawer (Slettet)

hej må jeg lige spørg hvorfor der er blevet lagt en k ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2010 af A2 (Slettet)

Selvfølgelig. Det er fordi, at vi skal huske at F'(x)=f(x) og når man finder differentialkvotienten af en funktion forsvinder konstanten. Når vi så går baglæns og skal finde stamfunktionen (intergralet) skal vi derfor tage højde for at der kan være en konstant.

Note: Man kan se differntialkvtienter og stamfunktioner som en trappe hvor det trin man er på er f(x). Hvis man tager et skridt ned kommer man til f'(x), men hvis man går et skridt op får man F(x).


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2011 af tawer (Slettet)

 hej jeg har samme problem.. er der nogen der hurtig kan svar på hvorfor 1/2 skal ganges med 1/8 ??

og hvorfor forsvinder intergraltegnet efter det??

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2011 af mathon


Skriv et svar til: integration ved substitution.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.