Fysik

fysik opg. er gået i stå

05. september 2008 af Rasie (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med en opg.:

I en  bil leverer akkumulatoren en meget stopr strøm til startmotoren i nogle sekunder. Vi ser på em 12 V akkumulator og ønsker at vælge ledningerne, så spændningsfaldet over startmotoren bliver mindst 9,0V, når strømmen er 150 A

a) beregn hvor stor resistansen i ledningerne højst må være. (startkabler er lavet af tykke ledninger)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

U = R * I

R = U/I


Svar #2
05. september 2008 af Rasie (Slettet)

Jamen hvilken af de to V vælges


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2008 af mathon

9 V

akkumulatoren driver jo også andre ting


Svar #4
05. september 2008 af Rasie (Slettet)

jeg har sagt:

12V-9V=3V

R=3V/150A = 0,02Ω


Skriv et svar til: fysik opg. er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.