Matematik

rente :/

05. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Yes, er nået til igen igen sidste opgave i matematik afleveringen og jeg kan ikke finde ud af den, eller TROR jeg ikke jeg kan..

opgaven er som følger;

Der indsættes 5300 kr. ind på en konto.

Banken giver 1 % i rente i det første år, 2% i det andet år, 4 % rente i det 3. år og 8% rente i det 4. år. Hvor mange penge er der på kontoen efter 4 år?

Den har jeg regnet, det er np.

SÅ KOMMER DEN.

Bestem med 2 decimaler den gennemsnitlige årlige procentvise rente i denne bank i 4-årsperioden.

det jeg tænker man skal gøre er at sige;

(1+0,01)(1+0,02)(1+0,04)(1+0,08) / 4 = gennemsnitlige årligeprocentvise rente. 

er det korrekt/forkert?.. hvis det forkert så vær venlig og forklar hvordan man ellers gør, er Næsten færdig med aflevering :b

tak på forhånd : )

vh line .


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

1,01*1,02*1,04*1,08  = (1+rmiddel)4


Svar #2
05. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

mathon kan du ikke forklare det lidt mere uddybende?. Hvorfor skal man ikke dividere med 4?, jeg skal jo finde den gennemsnitlige ÅRLIGE procentvise rente, så altså for hver år hvad stiger den så i gennemsnit med, så skal jeg vel finde renten for de 4 år og dividere med 4, eller er jeg bare helt galt på den ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2008 af mathon

middel betyder "et sted mellem den højeste og den laveste rentesats"

til sammen ligning skal de 5300 kr fremskrives med en middelrentesats, hvormed 5300 kr over 4 terminer fremsrives til samme beløb som 5300*1,01*1,02*1,04*1,08

dvs.

5300*(1+rmiddel)4  =  5300*1,01*1,02*1,04*1,08

hvoraf

(1+rmiddel)4 = 1,01*1,02*1,04*1,08 = 1,15712

1+rmiddel  =  1,157121/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2008 af mathon

fremsrives  -->  fremskrives


Skriv et svar til: rente :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.