Matematik

3 grads ligning

05. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Har en opgave som lyder således:

"En kvadratisk metalplade med sidelængden 1,2 m udskæres som vist på figuren. Det skraverede område kasseres og resten svejses sammen til en kasse med højden x (målt i meter), hvor 0 < x < 0,6"

(Ved godt at det måske ikke giver mening, da jeg ikke kan få tegningen med i indlæget.)

a) Gør rede for, at kassens rumfang (målt i m^3) som funktion af højden x er bestemt ved

R(x) = x^3 -1,8x^2 +0,72x

b) Bestem x, så kassens rumfang bliver størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg har ikke tid til at hjælpe dig, men her kan figuren ses: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/HFE061-MAB2%20V_vejl1.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

kassens bredde bliver (1,2 - 2x)/2 = (0,6 - x)

kassens længde bliver (1,2 - x)

kassens højde bliver x

kassens rumfang

R(x) = højde * længde * bredde................


Svar #3
06. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Ah mange tak, det var ret indlysende :)

Men kan opgave b løses uden at indtegne grafen på lommeregneren og største x værdi i det lovlige interval?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af mathon

ekstrema kræver

R '(x) = 0


Skriv et svar til: 3 grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.