Matematik

2. gradspoly.

06. september 2008 af Phileo (Slettet)

Jeg arbejder for tiden med andengradspolynomier, men er havnet i en opgave, som jeg desværre ikke kan huske på hvilken måde man løser, så håber der er nogen der kan hjælpe.

Jeg skal finde andengradspolynomiet ud fra to rødder, der kendes, nemlig:

x1=-1 og x2=3

Desuden kender vi også punktet p(2,-6)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Et polynomie af grad 2 kan opskrives på følgende måde:

a(x-r1)(x-r2)=0, hvor r1 og r2 er rødderne for polynomiet.


Svar #2
06. september 2008 af Phileo (Slettet)

Det vidste jeg faktisk godt, men søgte mere et hint til hvordan jeg skal regne det ud .. diskriminantformlen eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

y = a(x-r1)(x-r2)
y = a(x+1)(x-3) 
-6 = a(2+1)(2-3)
-6=-3a
a = 2

y = 2(x+1)(x-3)
y = f(x) = 2.x^2-4x-6

forbehold for enkelte fejl, da det er regnet i hovedet


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Indsæt i ligningen, jeg har skrevet...


Svar #5
06. september 2008 af Phileo (Slettet)

Ahh, havde jeg ikke gennemskuet :P

Takker Jerslev!


Skriv et svar til: 2. gradspoly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.