Matematik

forskrift for arealet af trekant??

06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med følgende opgave, som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal håndtere:

http://peecee.dk/upload/view/129970/full

En der har mulighed for at hjælpe mig lidt?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af mathon

stir dig ikke blind på selve trekanten

betragt kvadratet og beregn de 3 trekantarealer, som skal "skæres bort"


Svar #2
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Trekant 1: A=0,5*x*x

Trekant 2: A= 0,5(1-x)*1

Trekant 3: A= 0,5(1-x)

HVad så nu? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2008 af mathon

læg dem samme og træk fra 1

kvadratets areal er jo 1

det areal der bliver tilbage, udgør arealet af den trekant, du søger arealet af


Svar #4
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

((0,5·x·x)+(0,5(1-x)·1)+0,5(1-x) )-1=0,5x2-x

Var det det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2008 af Isomorphician

Omvendt.

1 - .......


Svar #6
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

1-((0,5·x·x)+(0,5(1-x)·1)+0,5(1-x) )=x-0,5x2

Har jeg dermed løst HELE opgaven?


Svar #7
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Der står jo at jeg skal angive en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x?? Gør jeg egentlig det?


Svar #8
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Ingen der har mulighed for at svare? Det er min sidste opgave i en aflevering!


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2008 af mathon

A(x) = -(1/2)x2 + x

hvis maksimumsværdi, du skal beregne


Svar #10
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Nu er jeg altså lidt forvirret! :S
 

Det jeg skriver i #6 er svaret til a ikke?

Og det du skriver i #9 er det jeg skal bruge til at besvare b?


Svar #11
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg får maksimumsværdien til

f(1)=0,5 eller skrives det 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2008 af mathon

a)
A(x) = -(1/2)x2 + x

b)

bestem  den x-værdi, for hvilken A(x) har maksimum


Svar #13
06. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

God her mine svar så!

a)

1-((0,5·x·x)+(0,5(1-x)·1)+0,5(1-x) )=x-0,5x2

b)

f(1)=0,5 eller skrives det 0,5? (Det blev tegnet i geometer, hvorefter jeg blot har aflæst)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2008 af mathon

b)

svaret på spørgsmålet er

for x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2008 af Isomorphician

Maximum kan bestemmes ved A'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2008 af mathon

#15

grafen for A(x)  = -(1/2)x2 + x er en grennedadvendende parabel, hvis toppunkts 1.koordinat er

maksimerings_x-værdien

xo = -1/(2*(-(1/2)) =  (-1/-1) = 1

som er lige så hurtigt og mindre krævende for differentiationsbegyndere


Skriv et svar til: forskrift for arealet af trekant??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.