Matematik

hjælp til opgave

07. september 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med at beregne integralet af:

x^(3/2)??

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

xb=b*xb-1


Svar #2
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

hvis man så sætter det ind bliver det så til:
x^(3/2)=3/2*x^(1/2)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Ups ja. Men det er sådan man differentierer den - skulle jeg nok lige have skrevet. Integreret giver den derved:

2/5*x^(5/2)


Svar #4
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #5
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

hvis der så have stået integralet af:

x^-(3/2)

ville det så blive til

-2/5*x^-(5/2)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

∫x3/2dx  = (2/5)*x5/2 + k


Svar #7
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

tak mathon

men hvis der så stod minus vil det så blivetil

-(2/5)*x-(5/2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2008 af mathon

∫x-3/2dx = -2x + k


Svar #9
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

takker igen


Svar #10
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

jeg har en opgaver som lyder således.

bestem arealet afgrænset af fuktionernen f og g, samt x-aksen og linjen x=4

f=x3/2

g=x-(3/2)

jeg skal så finde ∫ fra 0 til 4 hvor 0 er nedregrænsen og 4 er øvregrænsen

Jeg bruger så denne regneregel:

[F(x)-G(x)] 4 og 0.

Når jeg har integreret de funktioner og indsætter grænserne, ser det således ud:

1) 2/5*x5/2  

2) -2*x-1/2

2/5*45/2 -(-2*4-1/2 )

Jeg får så resultatet til at blive 11,80

men i facelisten står der at det skal blive 1,4.

Hvad er det ligepræcis jeg gøre forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2008 af Isomorphician

Du skal finde grafernes skæringspunkt.

Derefter er arealet:

F(X)(0_til skæringspunkt) + G(X)(skæringspunkt_til 4)


Svar #12
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

skærings punket er 1,1


Svar #13
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

men hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2008 af mathon

f(x) og g(x) skæres i (1,1)

hvorfor

A = A1 + A2, når

1
∫f(x)dx = A1
0

4
∫g(x)dx = A2
1


Svar #15
07. september 2008 af kulfi (Slettet)

stort tak igen mathon


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.